Het mooie aan onze club is dat Sinterklaas bijna elke week wordt gevierd. Gisteren onder andere met dank aan Frits, Marc, Marlo, Yvette, Frans, Piet, Jan Schuur en waarschijnlijk nog vele, vele anderen.

Het cadeau van Frits bestond geloof ik uit het over het hoofd zien van een mat in één om vervolgens door zijn vlag te gaan. Jeroen was blij als een kind vol chocola.

Marc (Meuwissen) dacht erover de koning van zijn tegenstander een rondwandeling in zijn stelling te geven, met daarbij een zak vol gratis pionnen, maar besloot uiteindelijk gewoon een puntje te geven. De man van Chaturanga was blij als een kind dat in de zak hoort, maar toch werd volgestampt met speculaas.

Ook Marlo vierde het feest met iemand van Chaturanga. Hij gaf een hele stelling ineens. Zijn tegenstander was blij als een kind die een chocoladeletter had gevraagd en een iPad kreeg. Hij merkte nog wat onzeker op dat Marlo toch zeker ook lief genoeg was geweest om iets te krijgen, bijvoorbeeld de helft, maar meestal is het niet eerlijk.

Yvette en Frans hadden de klok zo afgesteld dat ze wat vroeger naar bed konden. Vrijdag is gewoon een schooldag. Ze konden maar moeilijk beslissen wie voor Sinterklaas zou spelen. Toen ik langsliep dacht ik dat Frans de man met de baard was. Hij leek een kwaliteit gegeven te hebben. Het bleek schijn. Hij had van Yvette een gewonnen stelling gekregen, met wat pionnetjes. Frans dacht dat hij een mat gekregen had, maar dat was een fopcadeau. Daarna kreeg Yvette de hele stelling cadeau, maar ze had nog maar een minuutje. Daarvoor was het cadeau wat te ingewikkeld ingepakt. Een kolderieke vertoning al met al, die alleen maar goed was voor het PROCUP klassement.

Wie ook een baard heeft, is Piet en dat zag je meteen aan zijn stelling. Piet gaf zijn tegenstander een goed gevoel, en dat is ook een mooi cadeau.

Tot slot onze huisvriend Jan. Een typisch voorbeeld van een man zonder baard zou je denken. Maar Reneetje is gewoon iemand aan wie je graag cadeaus geeft, ook al is er verder vrij weinig aan de hand.

Ik heb niet alle transacties van de avond kunnen volgen, maar dit is voor de commissie toch het cadeau van de week. Je wil de kinderen toch ook iets geven waar ze van kunnen leren. Een torentje of mat dat is zo plat. Neen, dan b3!! Het is ook een kunst om mooie, subtiele cadeaus uit te zoeken en die kunst beheerst Jan natuurlijk als geen ander.

‘t Heerlijk avondje is voorbij. Verder deze week?

– De koplopers in de PROCUP spelen geen van alle remise!
– SVAW 3 speelt gelijk tegen Chaturanga 1, wat gezien de partijen een beetje een gemiste kans lijkt.
– SVAW 7 wint geloof ik van MSK 2.
– Frans vergat uiteindelijk om vroeg naar huis te gaan.
– Het topteam van Sven, Jan, Jan en Frans analyseert tot diep in de nacht. Het thema van de avond lijkt het belachelijk maken van elkaars zetten.
– Winsemius onderzoekt of het mogelijk is een periode te pakken met alleen maar compensatiepunten.
– Mannen zonder kinderen proberen de ranglijst over te nemen door op 5 decembeer gewoon te spelen.