Welkom op de website van Schaakvereniging Amsterdam West. Op deze pagina vind je meer informatie over onze vereniging. SV Amsterdam West is in 2013 ontstaan door samengaan van twee Amsterdamse schaakverenigingen, Tal/DCG en het Probleem. Onze schaakgeschiedenis in Amsterdam West is begonnen in 1936! Meer weten? Lees dan onze geschiedenis.

Locatie en speelavond

SV Amsterdam West speelt op donderdagavond, de jeugd van 18.30-20.00 en senioren vanaf 20.00u. We spelen in het ASV Bilderdijkpark, Bilderdijkpark 10. Kaart.

Schaakbonden

SV Amsterdam /West is aangesloten bij de Schaakbond Groot Amsterdam (SGA) en de Koninklijke Nederlandse Schaak Bond (KNSB). U ontvangt als lid van SV Amsterdam West 6 maal per jaar het magazine van de KNSB, Schaakmagazine.

Het bestuur bestaat uit de volgende mensen:

Functie Telefoon Contactformulier
Paul Scheermeijer Voorzitter 020 675 25 18 Voorzitter
Sander van de Wiel Secretaris 06 30 12 01 01 Secretaris
Sven Pronk Penningmeester 06 41 60 92 44 Penningmeester
Anne Marte Bouman Jeugdleider 06 21 45 34 22  Jeugd
Cees Flikweert Bestuurslid
Jan Winsemius Extern wedstrijdleider 06 51 56 77 61 Wedstrijdleider

Roken of liever niet

In de speelzaal en aan de bar mag niet gerookt worden, een aparte rookruimte is beschikbaar.

Interne competitie/bekercompetitie

De interne competitie wordt volgens het zogenaamde Keizersysteem verspeeld, waarbij iedereen tegen een ongeveer gelijkwaardige tegenstander krijgt. Elke week worden uitslagen en standen bijgehouden. Er wordt ook ieder jaar een knock-out bekercompetitie gespeeld.

Meer weten over ons speelsysteem? Lees het interne reglement.

Gratis kennismaken of inschrijven als lid

Je kunt gratis en vrijblijvend een aantal weken meespelen. Hierna wordt u gevraagd of u al dan niet lid wilt worden. Hier vind je meer informatie over lidmaatschap en contributie

Externe competitie

Meerdere teams van onze vereniging doen mee aan de externe competitie van de SGA. Teams van 8 spelers komen per jaar 7 keer uit in wedstrijden tegen andere verenigingen uit  Amsterdam of de regio. Ons sterkste team speelt in de landelijke competitie.

Kijk hier welke teams uitkomen voor SV Amsterdam West.

Toernooien

Jaarlijks organiseert SV Amsterdam West diverse toernooien. Bijvoorbeeld het officiële Best of the West en het Oranje toernooi. Beiden staan open voor elke  schaker op ieder niveau.

Daarnaast organiseren we ieder jaar een aantal toernooien voor onze eigen leden zoals bijvoorbeeld een snelschaaktoernooi, Fischer random toernooi en een Kersttoernooi.  Ook spelen we een paar avonden per jaar rapidcompetitie, waarbij in een sneller tempo van 20 minuten per persoon wordt gespeeld.

Voor de Amsterdamse schaakjeugd en onze eigen jeugdleden organiseren we, samen met andere verenigingen en de SGA het basisscholentoernooi en een zogenaamde Grandprix.

Zomercompetitie

De jaarcontributie is goed voor een heel jaar spelen op donderdagavond (behalve de feestdagen), dus ook in de zomermaanden. We spelen dan onze zomercompetitie met een aangepast speeltempo. Traditioneel houden wij in de zomermaanden een open-huis. Vrienden en kennissen zijn dan van harte welkom en mogen gratis meespelen!

Speeltempo en notatie

Zowel voor de in- als externe competitie wordt met behulp van een klok gespeeld. Het speeltempo bedraagt 1½ uur + 15 seconden per zet Fischer bonus per persoon voor de gehele partij. Jeugdspelers mogen bij ons in een aangepast tempo van 1 uur + 15 seconden per zet Fischer bonus per persoon per partij spelen. Het vallen van een vlag beëindigt de partij en het is verplicht om alle schaakzetten te noteren (tot de laatste 5 minuten).

Moeite met noteren? Vraag je tegenstander om hulp!

Verhindering

Er wordt in principe vanuit gegaan dat je iedere week meespeelt. Als dat een keer niet lukt is het van belang je verhindering zo snel mogelijk door te geven.

Klik hier voor de aan of afmeldpagina.

Als je alleen onregelmatig kunt meespelen kun je dit ook aangeven. Als je dan een keer wel komt spelen geldt het zelfde principe, meld op tijd dat je komt!

Als je bent ingedeeld en je kunt uiteindelijk toch niet komen, of je bent verlaat, laat het dan in ieder geval snel weten. Dit voorkomt dat je tegenstander tevergeefs zit te wachten.

Vragen

Is er iets (nog) niet duidelijk, stuur ons een bericht, of benader een bestuurslid.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)