Als je de TomTom volgt naar Isolani kom je op een voetpad met paaltjes. De meeste schakers haken dan vertwijfeld af om na veel rondrijden en een soort jaren ’70 architectuur-excursie aan te komen bij een parkeergarage voor een fixe wandeling door catacomben met camera’s. Zo niet Tom. Gewoon doorgaan over dat voetpad, auto tussen de bosjes knallen, bij iemand aanbellen, door een huis, door een slaapkamer en door een tuin. Zo werd om 10 over 8 ineens op een achterraam van de speelzaal geklopt, wat toch enigszins verrast in een wijk waar de zwartepietendiscussie hoog is opgelaaid. Het was Tomtom Visser. Team compleet. Vooraf was er veel te doen om de halve kip die ter plekke zou worden geserveerd. Helaas was het menu van de dag boerenkool, en dat hadden we thuis net ook al gehad. Verder is de speellocatie daar altijd top verzorgd. Bar, bieren, pooltafel, darts en een gewillige tegenstander!

Meuwissen was zoals gebruikelijk op zet 3 uit zijn openingstheorie. Na 1.e4 e5 2.Pf3 f5 speelde hij geheel op eigen kracht Lc4, wat best prima is. Hij speelde nog een stuk of 6 goede zetten en kwam vrij aardig te staan. Zijn tegenstander, die niet wist dat hij tegen een wiskunde studerend rekenwonder speelde, sloeg heel blij met zijn loper op h2+ om na Pg4+ met de Dame de loper op g5 op te pikken. Hij had helaas voor hem geen rekening gehouden met Dg4x. Die dame kan weliswaar worden geslagen, maar op d8 hangt ook iets en wit blijft een stuk voor. Zou Meuwissen dan eindelijk de belofte van 1900+ gaan inlossen dit jaar. Het zou kunnen betekenen dat veel schakers zich gaan inschrijven voor een wiskundestudie.

Toen dat allemaal gebeurde had Tomtom de weg naar de bar al gevonden. De zoektocht naar de speelruimte had de scherpte er kennelijk een beetje vanaf gehaald. We staan met 1-0 achter. Ik zat vlak daarna al naast hem met een puntje op zak: 1-1. Omdat we eindelijk Thomas aan een rating proberen te helpen, mocht hij weer invallen op bord 8. Zijn stelling zag er vreselijk uit, maar Thomas is een belofte voor de PROCUP. Vakkundig werd de slechtere stelling, met zetherhaling geloof ik, naar remise gebracht. Piet stond beter, maar verdwaalde ergens in zijn goede stelling. Een halfje tegen een sterke tegenstander. Erik doneerde een stuk. Je wil natuurlijk ook wat terugdoen voor die mensen, maar voor de stand helpt dat niet. 2-3 achter. Meuwissen maakt zijn stelling af: 3-3.

Er zijn dan nog twee potten gaande. Andy en Marlo. Andy heeft zwart en staat wat ratingpuntjes achter, maar 2 pionnetjes en 10 minuten voor. We hebben aan anderhalf punt genoeg, maar de heren zijn niet op de hoogte van elkaars stelling en volgens mij ook niet van de stand. Maar wat moet je op zo’n moment eigenlijk met dat soort informatie?

Andy maakt het vakkundig af. Een halfje voor Marlo is genoeg.

Met beiden nog ongeveer 3,5 minuut op de klok komen we in de onderstaande stelling:

Eindstand 5-3 en volgende week mogen we alweer!