8e Best of the West

Het bestuur van sv Amsterdam West heeft op advies van de toernooicommissie besloten het lopende 8e Best of the West per direct te beëindigen. We doen dit vanwege de heersende COVID-19 coronapandemie en de maatregelen die de Rijksoverheid in het belang van de volksgezondheid neemt.

Minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid maakte op 23 maart in een persconferentie bekend (terugkijken):

“Alle samenkomsten, dat zijn evenementen en bijeenkomsten, verbieden we tot 1 juni, in plaats van tot 1 april en er geldt geen ondergrens meer van 100 personen.”

Rondes 1 t/m 4 van het toernooi zijn gespeeld, maar de rondes 5 en 6 kunnen door deze maatregel niet op de geplande datum plaatsvinden. We moeten vrezen dat ronde 7 door verlenging van de maatregelen ook niet gespeeld kan worden en we kunnen er niet zeker van zijn dat de speellocatie beschikbaar is. Daarnaast leven bij deelnemers zorgen over de eigen gezondheid of die van anderen. In deze omstandigheden rest ons niets anders dan het toernooi per direct te beëindigen. We constateren dat KNSB, SGA en andere toernooiorganisaties dezelfde keuze maken.

Er is dit seizoen geen ‘Best of the West’, er worden geen bekers en prijzengeld uitgereikt. De deelnemers van dit seizoen krijgen volgend seizoen een korting op het inschrijfgeld. Voor leden van sv Amsterdam West is die korting €10, voor de overige deelnemers €15. Als het toernooi volgend seizoen niet gespeeld kan worden, dan zal het bestuur van sv Amsterdam West zich beraden over het compenseren van de deelnemers van dit seizoen.

De rondes 1 t/m 3 zijn al verwerkt in de KNSB-ratings, de uitslagen van ronde 4 hebben wij ingezonden voor verwerking in de KNSB-ratings van 1 mei a.s.

We wensen alle deelnemers en hun geliefden een goede gezondheid toe en we hopen u volgend seizoen weer te mogen begroeten.

Amsterdam, 25 maart 2020.

Toernooi-informatie

De indeling is in twee groepen Zwiters op rating. De bedenktijd bedraagt 1 uur en 45 minuten voor de gehele partij, plus 15 seconden extra per zet vanaf zet 1. De ronde begint om 14:00 uur en duurt tot ongeveer 18:00 uur.  We spelen in ASV Bilderdijkpark, Bilderdijkpark 10, Amsterdam.

In de eerste 5 ronden kun je bij afwezigheid maximaal 2 keer een bye aanvragen (half punt).

Ratingverwerking

De resultaten worden verwerkt in de KNSB-ratings. We geven per kwartaal de uitslagen van de gespeelde partijen door aan de KNSB.

Groepen en ratingprijzen

Het toernooi wordt gespeeld in twee groepen:

• A: vanaf rating 1600
  • B: tot rating 1700

Deelnemers met een rating van 1600 tot 1700 mogen zelf kiezen in welke groep zij willen spelen. In elke groep zijn de prijzen:

• 1e prijs: € 100 + beker
  • 2e prijs: € 75 + beker
  • 3e prijs: € 50 + beker

In elke groep zijn er tevens ratingprijzen (dezelfde bedragen) voor spelers met een rating van:

• A: tot 1900
  • A: tot 1750
  • B: tot 1500
  • B: tot 1300

Het totale prijzenfonds bedraagt daarmee € 1.350.

De prijzen worden toegekend op basis van de hoogste score, en bij gelijke scores de hoogste tpr. Voor de groepsindeling en ratingprijzen geldt je KNSB-rating bij aanvang van het toernooi.

Wat kost het?

Het inschrijfgeld bedraagt € 25, te betalen bij het inchecken vóór de 1e ronde (tussen 13.15 en 13.45 uur) in de speelzaal.

Leden van SV Amsterdam West krijgen € 5 korting.

Best of the West

SV Amsterdam West is geworteld in de stadsdelen West en Nieuw- West. De winnaar van het open toernooi mag zich daarom in Amsterdam net als Jan Timman met recht ‘Best of the West’ noemen.

Organisatie

Het Best of the West wordt georganiseerd door de toernooicommissie van Schaakvereniging Amsterdam West:

• René Pijlman (toernooileider, marketing, indeling, arbiter)
  • Jeroen Cromsigt (financiën)
  • Paul Scheermeijer (organisatie, arbiter)
  • Ruud Mercks (PR)

De organisatie van het toernooi is per e-mail bereikbaar op: openbestofthewest@gmail.com.

De B-groep staat hieronder op deze pagina (even naar beneden scrollen met de schuifbalk).

7e Best of the West in 2018/19 is: Jan Schuur.

6e Best of the West in 2017/18 is: Angelo Spiler.

5e Best of the West in 2016/17 is: Mark Bloem.

4e Best of the West in 2015/16 is: Werner Möller.

3e Best of the West in 2014/15 is: Jimmy van Zutphen.

2e Best of the West in 2013/14 is: Frans Schoffelmeer.

1e Best of the West in 2012/13 is: Frans Schoffelmeer.